Hlavní menu

Přihlášení do systému



Myslivecký ples v Jesenném PDF Tisk Email
Napsal uživatel Michal   
Čtvrtek, 23 Duben 2009 20:26

 Myslivecký ples v Jesenném

 Je 27. Ledna 2007 a pár nadšenců se rozhodlo, že sobotní večer ztráví na “ Mysliveckém plese v Jesenném”. Této akci tedy předcházela důkladná příprava ženský se rozhodovaly co si nakonec na sebe obléct a chlapi zase meditovali, jak nejlíp udělat zajíce???!!! Kterého by třebas vyhráli v tombole. A nebo, že by to bylo rovnou divoké prase?

--- Nastal večer a v 19:45 se scházíme u OÚ ve Vlastiboři, odkud nás Roman s Davidem odváží do Jesenného. Sestava je takováto: Roman, Jitka, Tomáš, Jarda Janouš, David, Katka, Milan, Standa Sochorů. Kluci odvážejí zpátky auta a do jesenního je přiveze Fanda, to jako aby mohli chlast…, pardon, dát si skleničku něčeho” ostřejšího”. Všichni Vlastibořáci je čekají, tak do 20-30 minut, ale když uběhne jedna hodina, a nic se neděje už se s nimi pomalu rozlučují a u místních obyvatel začínají shánět kalou zimní obuv, aby se dostali k ránu zpátky na druhou stranu Kamenice. Klukům to trvalo zpátky do Jesenného delší dobu proto, neboť když odvážel Roman s Davidem domů auta, v Navarově u hotelu “Rusalka” poslal jeden “ zkušený” borec R19 v zatáčce mimo silnici a tak byla potřeba ještě noční záchranná akce. Nakonec vytáhli auto chlapi z Jílového auto traktorem.

--- Na plese se to rozjíždělo pomalejším tempem, bylo plno a hudba byla také ucházející. Po 21:30hod. Se rozhodli Roman s Jitkou, že si dojdou na večeři. Ve frontě před nimi stálo asi 8 lidí, ale rychlost s jakou se fronta zkracovala byla tragická!!!! Nakonec finální čas strávený touto akcí činil celou jednu hodinu!!! A to měli ještě přesolené hranolky. Tancovalo se popíjelo se a nastala půlnoc a s ní vytoužená tombola. Na stůl se vysypali vstupenky s čísli a tahalo se číslo za číslem.
Náš stůl byl celkem úspěšný, Milan s Katkou : sklo, keramiku, a balíček hřebiků, Roman s Jitkou: bažantí pár, David : bažantí pár, Tomáš: tašku plnou žrádla a v druhý tašce nějaký vázičky a hrnečky (pzn. Autora: jestli to ve zdraví donesl domů ani nevíme) Blížil se konec plesu a my se připravovali na odjezd, jeli jsme na dvě party: 1. Milan, Katka, Tomáš a Bára a 2. Roman, Jitka, David a Standa. Zatímco první parta odjela my jsme ještě stihli panáčka a když jsme byli v šatně pro oblečení, David opět jako na začátku utrousil něco v tom smylu, že v Jesenném mají moc pěkné šatnářky( toto prohlásil před paní v šatně už když jsme přišli na začátku, a evidentně jí to tak zaskočilo, že Romanovi nebyla schopná vrátit 80 Kč zpátky- jo ten David se nezdá), ale teď na konci plesu nás nějakej chlap, takovej nepříjemnej( prý to byl její manžel) hnal “sviňským” krokem ze sokolovny. No domů jsme se dostali nějak lehce p o 4 hodině ranní a tak se jen čekalo, co nastane po ranním probuzení...

--- JO ještě nesmím zapomenout, že u našeho stolu seděli Bára s Radkem ( evidentně v tu sobotu Radkovi chutnalo...), ale jinak to byla super akce, když “ hasičský hadry” jsou hasičský hadry.